Instagram

Instagram is een gratis netwerk waarop je foto’s en video’s kan delen met de rest van de wereld. Je kan een privé account aanmaken voor alleen vrienden of een open account voor iedereen. Je kan zelfs een bedrijfsaccount aanmaken. Instagram wordt veel gebruikt in het dagelijkse leven van veel mensen. Het is een populaire social media app, waar veel mensen hun leven op delen. Ook is er geld te verdienen met Instagram, hoe meer volgers hoe meer geld. Instagram is niet lang geleden overgenomen door Facebook, een ander groot social mediakanaal.

Populariteit Instagram

Instagram is enorm populair, bij jongeren maar ook ouderen. Ook bedrijven profiteren van deze gratis app. Hierop kunnen ze reclame maken en hun bedrijf vertegenwoordigen. In 2017 maakte Instagram bekend dat zij rui 800 miljoen actieve gebruikers hadden. De populariteit blijft groeien, steeds meer mensen maken gebruik van deze gratis app.

Geschiedenis van Instagram

In 2010 ging de app van start, dit vond plaats in San Francisco. De app werd gelanceerd door Kevin Systrom en Mike Krieger. De naam van Instagram kon van twee termen; instant en telegram. Vroeger positioneerde sommige fabrieken van fotocamera’s zich namelijk als instant. De gemaakte foto’s werden gezien als telegram die je naar je vrienden kan sturen. Zo ontstond de naam voor de app. De app is ontwikkeld om 3 problemen op te lossen. Het eerste probleem was dat foto’s gemaakt om mobieltjes er vaak niet mooi uitzagen. Met verschillende filters op de Instagram app werden de foto’s mooier gemaakt om naar vrienden te sturen. Het tweede probleem was dat het uploaden van foto’s veel gedoe is. Instagram levert dit gedoe niet op, uploaden kan makkelijk en snel met de app. Het laatste probleem was het gedoe van het delen van foto’s op verschillende platformen. Met Instagram kan dit snel en makkelijk.

Geld verdienen met Instagram

Er kan zelfs geld worden verdiend met Instagram. Een persoon die geld verdiend door reclame te maken op Instagram heeft een speciale naam gekregen; influencer. Een influencer heeft veel volgers en hierdoor een groot bereik. Een influencer krijgt een opdracht van een bedrijf. Bijvoorbeeld een leuke foto plaatsen met het product van het bedrijf. Daaronder plaatsen ze een bericht over hoe goed het product is. Hier krijgen ze geld voor terug. Het gaat vaak om grote bedragen per post, afhankelijk van het aantal volgers.