Twitter

Twitter is een oud social media-account dat nog steeds actief is. Door de populariteit van snapchat, Facebook en Instagram is het gebruik wel sterk verminderd. Het is een social netwerksite waar mensen korte berichtjes op kunnen plaatsen. Mensen kunnen elkaar volgen en op berichten reageren. Een berichtje op twitter heeft een naam gekregen; een tweet. Het komt neer op communiceren met andere op een pc, smartphone of tablet. Twitter is gemaakt om te laten zien wat je op een dag doet. Met korte berichtjes laat je jouw volgers weten waarmee je bezig bent. Een afbeelding of filmpje is ook bij het bericht toe te voegen.

Geschiedenis van twitter

Obvious Corp is een bedrijf in San Francisco dat in 2006 Twitter heeft opgericht. Het is opgericht als onderzoeksproject en is uitgegroeid tot een blogsite. In 2007 won Twitter een Award in de categorie ‘blog’. Twitter is hierna enorm gegroeid. Dit kwam voornamelijk door het twitteren van nieuwsberichten. Het ging hierbij vaak over rampen en tragische gebeurtenissen over de hele wereld. Twitter was een kanaal waardoor veel mensen het nieuws het eerst kwamen te lezen. Veel bekende personen gingen Twitter gebruiken. Hierbij kan je zelfs denken aan verschillende presidenten over de hele wereld die zijn/haar mening op Twitter deelde.

Op 20 Oktober 2009 werd verteld dat de vijf miljardste tweet op Twitter was geplaatst. Dit bewees meteen de populariteit van het netwerkkanaal. Op 22 november 2009 werd het woord ‘twitteren’ zelfs verkozen tot: het woord van 2009.

Veilig gebruik maken van Twitter

Social media is leuk maar kan ook gevaarlijk zijn. Het is belangrijk om op de meest veilige manier gebruik te maken van Twitter. Hier wat enkele tips om veilig te twitteren. Als eerste moet je voordat je een account aanmaakt bedenken wat jouw naam wordt. Met deze naam word je gevonden en kan je ook je doelgroep bepalen. Gebruik zo weinig mogelijk privacygegevens in je account. Geef dus niet je telefoonnummer weer, adres of privé foto’s. Kies daarna een moeilijk wachtwoord die niet snel te hacken of te achterhalen is. Denk aan cijfers, letters, tekens en hoofdletters. Besef tijdens twitteren dat de tweets openbaar zijn. Iedereen kan je tweet lezen, let dus goed op wat voor bericht je plaatst. Eenmaal op internet is altijd op internet. Als laatste tip, check regelmatig je volgers. Zit er iemand bij die je niet kent? Verwijder deze dan.