Snapchat

Snapchat is een social mediakanaal dat veel door jongeren wordt gebruikt. Het is een app op je smartphone of tablet waar je foto’s kan maken en direct kan versturen naar je vrienden. Voor deze app moet je minimaal 13 jaar zijn.

Hoe werkt snapchat?

Op snapchat kan je foto’s en filmpjes maken en sturen naar je vrienden. Hiervoor moet je eerst vrienden toevoegen. Deze vrienden moeten jou ook toevoegen, voordat je foto’s en filmpjes kan sturen. Foto’s kan je privé naar mensen sturen maar ook delen in je eigen verhaal. Jou verhaal kunnen al je vrienden op snapchat bekijken. Ook kan je gekke filters op je foto’s toevoegen, zo kan je konijnenoren of een hondenhoofd op je foto krijgen, waar jij zelf met je selfie in bent verwerkt. Het is een super populaire app bij jongeren. Bijna alle jongeren hebben de app.

Geschiedenis van snapchat

Snapchat bestaat al sinds 2011. Een groep studenten van Stanford University heeft de app bedacht en ontwikkelt. De populariteit van de app ging niet normaal hard. In 2013 werden er al 60 miljoen foto’s per dag verstuurd in de app snapchat. Vele grote kanalen wouden de app overnemen, zoals Facebook en Google. Dit wouden de studenten niet hebben en bleven zelfstandig. Het is uitgegroeid tot een super populaire app met per seconde 20.000 verstuurde foto’s. Daarnaast heeft snapchat 186 miljoen actieve gebruikers.

De gevaren achter snapchat

Snapchat lijkt onschuldig, toch brengt het nadelen met zich mee. Foto’s die worden verstuurd kan een vriend maar 10 sec zien, of zelfs minder als je dat instelt. Dit lijk dus heel onschuldig, maar brengt soms toch problemen met zich mee. Sexting is een voorbeeld hiervan, een groot probleem onder jongeren. De verspreiding hiervan is een gevaar dat geen een kind mag meemaken. Het lijkt veilig via snapchat, maar dat is het nooit. Er kunnen namelijk screenshots gemaakt worden en wat je vaak hoort is dat sexting over wordt gefotografeerd met een andere telefoon. Het is ook nooit bewezen dat foto’s echt verdwijnen na dat ze 10 seconde zijn getoond aan vrienden. Ook kan snapchat als nep worden gezien. Mensen sturen het beste van hun leven, maar dit is niet altijd de werkelijkheid. Snapchat lijkt dus veilig, maar dat is het dus niet altijd.